Dnevni najam apartmana, stan na dan uputstvo za vlasnike

Stan na dan- uputstvo za vlasnike. Dnevni najam apartmana

Vlasnici stanova koji žele da svoju nekretninu izdaju na dan turistima, u obavezi su da prijave obavljanje ove delatnosti upravniku zgrade, pri čemu je neophodno da dostave i sledeću dokumentaciju:

1. Dokaz o kategorizaciji apartmana – Rešenje o kategorizaciji.
2. Ugovor potpisan sa pravnim licem – Registrovanom agencijom za dnevni najam apartmana, preko koje vlasnik obavlja delatnost.

Obaveza vlasnika apartmana:

1. Uredna prijava boravka gostiju u policiju.
2. Pridržavanje zakonom propisanog kućnog reda.
3. Izdavanje fisklanog računa gostu za boravak u apartmanu, preko pravnog lica sa kojim ima potpisan ugovor.

Saglasnost stanara zgrade nije neophodna za izdavanje na duži vremenski rok, ili kratkoročno izdavanje na dan.
Porez na ovu vrstu izdavanja plaća se paušalno od 01.07.2019-te po kategorizovanom ležaju, u iznosu od 3.500,00 dinara, na godišnjem nivou. Preporuka Turističke Organizacije Beograda, kao i komisije za kategorizaciju je da se vlasnici stanova, zainteresovani za ovu vrstu izdavanja, obrate pouzdanoj agenciji koja se legalno bavi dnevnim najmom, kako bi se na najbolji način detaljno informisali o svim uslovima.
Od strane ovih institucija, kao pouzdan partner, preporučena agencija je Crystal Code Rentals D.o.o, koja je kao pionir u ovoj delatnosti, kod nas, prisutna na tržištu od 2005-te godine. Kontakt: Uzun Mirkova br.10, mail: [email protected] mob: +381 60 5566 122
Ako prateći iskustva nadležnih organa, obavite ove kratke procedure, postajete legalni uz minimalne troškove, tako da komšije više neće moći da vam prete inspekcijom, ili policijom, jer izdajete svoju nekretninu na dan, legalno.