Cena profesionalnog upravnika zgrade na Karaburmi

Karaburma je jedno od najnaseljenijih mesta u Beogradu, sa oko 55,000 stanovnika. Nekada zabranjeno područje za Turke, gde su se vršila pogubljenja i gde je bio zatvor, dobilo je naziv “crni prsten” ili “crna burma”, simbolizujući venčanje sa smrću. Međutim, Karaburma nije samo mesto tamne prošlosti. Prvi stanovnici, Keltski Skordisci, sagradili su prvi Singidunum na mestu današnje Karaburme još u 3. veku pne. Zbog svog geografskog položaja blizu Dunava, postala je privlačna za naseljavanje.

Danas je Karaburma pretežno stambeno područje, a njeni stanovnici sa ponosom neguju svoj kraj, često sebe nazivajući “direktnim potomcima Kelta”. Ovaj deo Beograda, kao i blok 45 i Zemun, doživljavaju vrlo lično i sa posebnim poštovanjem.

Stambene zgrade na Karaburmi uglavnom su petospratnice, starije od pola veka. Misija profesionalnih upravnika na Karaburmi je jasna – uvođenje energetske efikasnosti i dobijanje energetskog pasoša za stambene zgrade. To nije luksuz, već potreba koju ima svaka stambena zajednica, posebno one na Karaburmi.

Profesionalni upravnik u stambenoj zgradi na Karaburmi ima obavezu da pokrene sve neophodne procedure za dobijanje energetskog pasoša. To podrazumeva praćenje aktivnosti grada i opštine i informisanje članova stambene zajednice. Trenutno je u toku konkurs države za dodelu subvencija za povećanje energetske efikasnosti zgrada sa daljinskim grejanjem/toplanom. Plan je da se plaćanje grejanja toplani vrši po utrošku, a ne tokom cele godine.

Za uvođenje sistema kalorimetara za obračun potrošnje grejanja neophodno je uraditi kompletnu fasadu zgrade po projektu, zameniti krov i stolariju. Uslovi finansiranja trenutno su 50% nepovratne subvencije države i 50% plaćanja svih troškova na 120 mesečnih rata. Na osnovu izvršenih radova, zgrada dobija energetski pasoš.

Karaburma treba da zasija novim bojama, a crna burma da postane samo istorijski podatak. Sve stambene zgrade na Karaburmi moraju imati nove fasade i krovove koji su energetski efikasni. Odlučite se za upravnika koji poznaje zakon i procedure i koji će unaprediti vašu zgradu.

Verujemo da kvalitetno upravljanje zgradama treba da bude dostupno svima. Zato nudimo konkurentne cene koje reflektuju potrebe i mogućnosti različitih zgrada, osiguravajući da svaka zgrada dobije najbolju moguću uslugu.

Upravljanje zgradama do 8 stanova 4800 din po zgradi

Upravljanje zgradama 9-13 stanova 500 din/stanu

Upravljanje zgradama 14-19 stanova 450 din/stanu

Upravljanje zgradama 20-29 stanova 400 din/stanu

Upravljanje zgradama 30 i vise stanova 360 din/stanu

Ponuda i cena za usluge profesionalnog upravnika na Paliluli, Karaburmi

Dokumenta potrebna za registraciju stambene zajednice na Paliluli

Za ponudu Za upravljanje zgradom

    Leave a Reply

    Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *